KIS Tweak Util

Изтегли финалната версия

Изтегли последната бета версия

Внимание!

Този софтуер е неофициален инструмент за фина настройка на КАВ/КИС версия 6. Лабораториите на Касперски (ЛК) не осигуряват поддръжка и не разработват този продукт. Вие изтегляте и използвате тази програма на свой собствен риск. В случай на непредвидени ситуации и проблеми в стабилността и работата на продукта, моля, уведомете разработчикът като му изпратите писмо. Лабораториите на Касперски не са отговорни за грешки или нестабилност, които този инструмент може да причини!

 

Използвани термини:

KAV (КАВ) - Kaspersky Antivirus 6.0 (Касперски Антивирус 6.0).
KIS (КИС) - Kaspersky Internet Security 6.0 (Касперски Интернет Секюрити 6.0).
Antivirus (Антивирус) - ако не е уточнено отделно, то терминът може да се отнася както за КАВ, така и за КИС.
KL (ЛК) - Kaspersky Labs (Лаборатории на Касперски).

.

Въведение:

Като всяка друга подобна програма, този инструмент променя някои стойности в регистрите, отговарящи на определени настройки, които не са достъпни през графичният интерфейс на програмата.Основни възможности:

Промяна на недокументирани настройки на Антивируса. Има възможност за конфигуриране на някои услуги, чиито настройки не са достъпни през графичният интерфейс на програмата. За тяхната промяна се използва този инструмент.

Търсене и премахване на несъвместими програми (тоест други антивирусни продукти). (САМО В БЕТА ВЕРСИИТЕ).

Възстановяване на работата на програмата чрез премахване на кожи, които не са предназначени за използване от Антивируса. (САМО В БЕТА ВЕРСИИТЕ).

 

Съвместимост:

KIS Tweak Util е написана и тествана под 32 битова версия на Windows XP. Тестовете са проведени при използване на КИС 6.0 от последната финална версия (6.0.0.299) до последната версия на МР1 (6.0.1.411). Програмата трябва да работи коректно и на 64 битова версия на Windows XP и на Server 2003.

За стартиране и коректна работа на програмата трябва да имате MS Net.Framework 2.0. Можете да свалите последната версия от сайта на Microsoft.

В случай, че използвате друга операционна система и програмата не работи правилно, моля, уведомете разработчика като му изпратите електронна поща! В писмото включете информация за това каква операционна система използвате и снимка (скрийншот) на програмата със съобщението за грешка.

 

Описание на няколко ключови функции:

Дефиниции за 7 дни: Променя параметъра, който регулира след колко дни дефинициите да се считат за остарели. По подразбиране те остаряват след два дни и програмата започва да показва дразнещо съобщение за това. До тук добре, но нямам Интернет в момента. Какво трябва да направя? Не мога да обновя сигнатурите и антивирусната постоянно ме притеснява. Не е добра идея да се забрани това съобщение, защото няма да зная кога са остарели дефинициите. Този инструмент задава остаряване на дефинициите след 7 дни (както е по подразбиране във версия 5.0). Това е полезно за хора, които нямат често достъп до Интернет и съобщението за остарели дефиниции ги дразни.

Завършено пълно сканиране: Променя стойност в регистрите, която отговаря за извършване на пълно сканиране на компютъра. Антивирусът от версия 6 нататък препоръчва пълно сканиране на компютъра след инсталиране и рестартиране. Единственият начин да се махне това съобщение е като се извърши пълно сканиране на компютъра. Ако знаете, че няма опасен софтуер на Вашият компютър (като чиста преинсталация, замяната на КАВ с КИС или при тестването на много бета версии) този инструмент ви предлага опция да се избавите от това съобщение.

Сканиране на Изолатора: По подразбиране антивирусът сканира файловете, които се намират в Изолатора след всяко обновяване. Но какво ще стане, ако Вие обновявате програмата по нестандартни методи? Ако вие ръчно копирате и заменяте дефинициите, тази функция няма да работи. В този случай е добра идея да се сканират тези файлове след стартиране на антивирусната програма. Тоест, чрез включването на тази опция след стартиране на програмата тя ще сканира файловете в Изолатора.

Включи проследяващо ниво ХХХ: Включва/Изключва проследяващ запис. Тази функция е необходима за бърз достъп до логове, които могат да помогнат на специалистите от техническата поддръжка или разработчиците на програмата, ако възникнат проблеми при използването на продукта.

Копие на дефинициите: Копира антивирусните дефиниции на програмата, за да се пренесат на друг компютър.

Копие на АС настройките: Копира обучаващата база на Анти-Спам модулът (полезно е при преинсталация на КИС).

Допълнителна защита за поща/Web: Антивирусът пита за паролата на защитен архив, който се изтегля или получава през HTTP и POP3 протокола. Ако въведете неправилна парола, няма да можете да свалите файла.

Настройки на интерфейса (интерфейс): Превключване на интерфейса на Антивируса между Български/Английски.

 

Важно!!!

Почти всички функции на този инструмент изискват временно спиране на Самозащитата на програмата.

При промяната на някои параметри може да се наложи да спрете или рестартирате антивирусната програма. Също така някои функции (като инструментът за премахване на КАВ/КИС) работят само в сигурен режим (Save Mode).

След задаване на необходимите параметри е важно да включите отново самозащитата. Можете да го направите ръчно от настройките на програмата или автоматично от този инструмент. Във вторият случай Вашият компютър ще бъде рестартиран.

 

 

 

Free Site Counters
Free Site Counters